Blog Listing

Nou proiect câştigat de Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova

Nou proiect câştigat de Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova

 

Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova a câştigat un nou proiect important, în urma unui concurs de granturi europene, unde s-au acordat , la nivel naţional, zece astfel câştiguri, în cuantum de 500.000 de lei. Instituţia craioveană va primi 50.000 de lei.

Scopul proiectului , sponzorizat de „Raifeissen Bank”, aflat la a IX-a ediţie, este promovarea responsabilităţii sociale şi a educaţiei civice în situaţii non – formale, pentru a putea întreprinde activităţi care să reducă fenomenul de „bullying”.

La clubul de activităţi de acest gen se va lucra cu elevii, pentru ca aceştia să poată învăţa să reacţioneze  la acţiuni de hărţuire, , în care sunt implicaţi direct sau doar martori, să îşi dezvolte inteligenţa emoţională şi să se implice în viaţa comunităţii locale, participând sau scriind proiecte comunitare. „Punctul forte al proiectului este impactul care va fi asupra grupului vizat. Iniţial, în primele luni de desfăşurare, vom îngloba, treptat, clasă cu  clasă, până ce întreaga şcoală va face parte din proiect. Ne propunem să grupăm elevii cu vârsta mică alături de cei din ciclul gimnazial, pentru a ne asigura că vor depăşi bariere de vârstă , cunoaştere şi chiar atitudini. Această metodă – „Montesori” este întâlnită şi în Finlanda. După ce toţi cei 1.022 de elevi ai şcolii vor fi implicaţi, vom ieşi în comunitate, prin campanii de informare şi reprezentaţii ale Teatrului „Forum”, în cartierul Craioviţa Nouă”, a precizat prof.Alexandrina Maria Năstase, director al Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”.

Sponzorizarea nu a fost obţinută uşor, fiind al treilea an de participare, în 2018 ajungându – se în finală. „Niciodată, când nu reuşim, nu disperăm. A fost un adevărat colectiv care a muncit, dar, în principal, trebuie menţionate numele prof. Nicoleta Barbu, Tatiana Hîrnu şi Lucica Floricel¸ iniţiatoarele proiectului, care au lucrat şi în perioada concediului”, a mai spus Alexandrina Năstase.

Nou proiect câştigat de Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova