Blog Listing

Şcolile din Craiova vor organiza admitere în clasa a V-a pentru clasele de intensiv

Şcolile din Craiova vor organiza admitere în clasa a V-a pentru clasele de intensiv

 

Şcoală cu tradiţie ca capitolul clase cu program intensiv

Probele se susțin la nivelul fiecărei unității de învățământ care organizează admiterea în clasa a V-a, avizată de inspectoratul școlar județean.
Anul acesta admiterea va consta într-o singură probă scrisă. Elevii nu vor mai susţine şi proba orală. Printre unităţile şcolare care vor avea clase de intensiv se numără Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova. Această unitate şcolară va avea clase de intensiv şi pentru engleză şi pentru franceză.

„Organizarea claselor cu program intensiv pentru studierea unei limbi străine este deja tradiţie la Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova. Astfel de clase au fost şi în 1995 când am venit eu în această şcoală. Pentru anul şcolar viitor vom avea o clase de intensiv şi pentru engleză şi pentru franceză. Cererea mai mare este pentru limba engleză. Elevii studiază această limbă şi în învăţământul primar. Avem cereri şi pentru franceză. La nivelul şcolii sunt două grupe de elevi care studiază franceza, după ore, cu o doamnă profesor de la Palatul Copiilor Craiova. Admiterea pentru intensiv va consta anul acesta, ca şi anul trecut, doar într-o probă scrisă. Înainte de pandemie, elevii susţineau şi o probă orală pentru a fi admişi la clasele de intensiv. Fiecare clasă cu program intensiv va avea 25 de locuri”, a precizat Alexandrina Năstase, directorul Şcolii gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova.

Şcolile din Craiova vor organiza admitere în clasa a V-a pentru clasele de intensiv