10 proiecte educaționale vor fi sponsorizate de Raiffeisen Bank cu 500.000 RON
10 proiecte educaționale vor fi sponsorizate de Raiffeisen Bank cu 500.000 RON
10 proiecte comunitare vor fi sponsorizate cu 500.000 RON de Raiffeisen Bank în urma concursului de granturi Raiffeisen Comunități, aflat la a noua ediție. Între ele, se află prima bibliotecă muzicală pentru nevăzători din România, o caravană cu un laborator de robotică în școli din județul Mureș și un program de pregătire profesională și integrare pe piața muncii a 20 de mame tinere și adolescente.
Cele 10 proiecte educaționale au câștigat câte o sponsorizare de 50.000 RON din partea Raiffeisen Bank, cu ajutorul căreia vor fi implementate următorul an de către 2 instituții de învățâmânt din Târgu-Mureș și din Craiova și de 8 organizații neguvernamentale din Iași, Focșani, București și Cluj-Napoca:
- Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu – Mureș – ”Caravana EduRoboLab – învățăm viitorul” (educație profesională)
- Școala Gimnazială Mihai Viteazul din Craiova – ”Clubul anti-bullying” (educație civică)
- Asociația CIVICA din Iași – „ABCivic la liceu” (educație civică)
- Fundația Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj – ”TREND – Board Game” (educație civică)
- Asociația Mișcare de Tabără Yuppi din Cluj-Napoca – ”Yuppi – prima experiență în Fundraising” (educație financiară)
- Fundația UBB Alma Mater Napocensis din Cluj-Napoca – ”Universitatea Vârstei a III-a” (educație civică)
- ARDOR – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică – ”Instructori de dezbateri 2.0” (educație civică)
- Fundația Cartea Călătoare din Focșani – Biblioteca muzicală braille (educație profesională)
- Asociația Studenților Francofoni din Iași – ”rISe to VOTE!” (educație civică)
- Asociația Dream Project din București – ”Pe cont propriu”(educație profesională)
Între proiectele declarate câștigătoare se numără un program de pregătire pentru profesori de dezbatere care să coordoneze cluburi de dezbateri în școlile din România, dezvoltarea unui ghid de educație civică pentru profesori ieșeni și cursuri de educație civică pentru elevi din Iași sau dezvoltarea unui joc prin care elevii clujeni să învețe noțiuni precum toleranță, egalitate și non-discriminare.
Proiectele au fost alese de un juriu de specialiști în domeniu, format din Ștefania Pop (Junior Achievement România), Iulian Rizea (Romanian Business Leaders), Roxana Dumbravă (Asociația pentru Relații Comunitare) și Mugurel Mărgărit (Fundația Regală Margareta a României), dintr-un total de 20 de propuneri finaliste, care și-au susținut proiectele în fața juriului.
Cele 20 de proiecte finaliste au fost primele clasate în topul celor 126 de proiecte admise în programul de granturi Raiffeisen Comunități 2019. Ele au fost evaluate în prima etapă de jurizare a concursului de peste 80 angajați Raiffeisen Bank, care au analizat și au notat proiectele înscrise în program.
„Raiffeisen Comunități” este un concurs anual de granturi pentru organizații neguvernamentale și instituții de învățământ, prin care Raiffeisen Bank finanțează proiecte de impact pentru comunitățile în care compania își desfășoară activitatea. Raiffeisen Bank sponsorizează în fiecare an proiecte în 4 zone-cheie: educație financiară, educație profesională, educație antreprenorială și educație civică.
10 proiecte educaționale vor fi sponsorizate de Raiffeisen Bank cu 500.000 RON