Blog Listing

Au început înscrierile la concursul naţional de educaţie ecologică „Şcoala Zero West”

Au început înscrierile la concursul naţional de educaţie ecologică „Şcoala Zero West”

Până pe 1 martie, se vor desfăşura înscrierile în cele două secţiuni (clasele V – VIII, respectiv IX – X) ale competiţiei „Şcoala Zero Waste” (SZW), un concurs naţional de educaţie ecologică, destinat elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal din România. În anii trecuţi, şcolile din Craiova au obţinut premii în această competiţie.

Desfăşurarea competiţiei este simplă. Şcoala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câştigătoare. Pentru gimnaziu, punctajul este obţinut din organizarea cât mai multor acţiuni educaţionale, din lista oferită de organizatori şi din colectarea selectivă de deşeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic , etc. Unitatea de învăţământ învingătoare va primi Trofeul SZW 2019 – o tablă interactivă, cu videoproiector şi laptop, pentru a-şi îmbunătăţi procesul educativ. Echipele înscrise în secţiunea IX – X vor concepe proiecte ecologice pentru şcoala lor sau pentru comunitatea în care trăiesc. Proiectul care va aduna cele mai multe puncte va primi Trofeul SZW 2019 şi va beneficia de un spijin în implementare în valoare de 5.000 de lei, în funcţie de caracteristicile proiectului. Cei mai buni şi implicaţi cinci elevi din primele şase şcoli clasate la secţiunea V – VIII şi primele şase echipe de la IX – X vor participa la „Zero Waste Summer Camp”, tabără de educaţie ecologică, organizată în judeţul Timiş, în a doua jumătate a lunii august 2019. Dintre aceşti elevi vor fi desemnaţi câştigătorii ediţiei din acest an. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere şi desfăşurarea concursului , care va avea loc în perioada 4 martie – 10 mai, pot fi găsite şi pe site-ul http://www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook – http://www.facebook.com/scoalazerowaste.

În 2018, două şcoli din Craiova au fost premiate

Printre căştigătorii ediţiei precedente s-au aflat şi două şcoli din Craiova. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, cu menţiune, având şi patru elevi premiaţi –  Simina Buşe, David Lupu, Miriana Şerban şi Ioana Buzatu – şi Şcoala Gimnazială „Sf. Dumitru” , locul al III-lea, având o elevă câştigătoare –  Maria Ioniţă. Ambele şcoli vor să participe şi în acest an. Astfel, prof.  Alexandina Năstase, manager al Şcolii „Mihai Viteazul”, ne-a precizat: „De doi ani, am fost premiaţi la acest concurs, rezutatele au fost puse în practică, astfel că vom participa şi în acest an”. La rândul său, prof.  Alina Ciucă, director al Şcolii „Sf. Dumitru” a menţionat: „Ne-am bucurat pentru ceea ce am obţinut anul trecut. Acum suntem prinşi şi în alte proiecte, este vorba despre „Erasmus+”, dar luăm în calcul, foarte serios, şi înscrierea la „Şcoala Zero West” şi în acest an”.

Au început înscrierile la concursul naţional de educaţie ecologică „Şcoala Zero West”