Blog Listing

“Caravana Aspire for teachers” – Proiect organizat de Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”

scris de Adina Marica

 

Tatiana Hârnu preda limba engleză de opt ani. În ultimii doi ani însă, profesoara a observat că elevii săi vin la școală cu bună dispoziție și cu zâmbetul pe buze. De vina, modul de predare pe care Tatiana a ales să-l abordeze pentru elevii săi. Profesoara a introdus în ultimii doi ani în procesul de predare, tehnologiile moderne, aplicațiile telefonului mobil, care îi atrag foarte tare pe elevi și îi fac să vină cu un deosebit interes la ore.

“Noi folosim aplicațiile telefoanelor mobile la ore. Dăm teste pe telefoanele inteligente pe care elevii noștri le au. Rezultatele le vin instant, folosim tabla interactivă, totul este mult mai interesant pentru ei dintr-o dată. Intoducerea tehnologiei moderne în procesul de predare la clasă mi se pare cea mai utilă transformare pe care am putea-o înregistra învățământul românesc. Este o adaptare la realitatea cotidiană. Luându-le copiilor telefonul din mână ei se vor feri și tot îl vor folosi și atunci de ce să nu aducem aceste preocupări în avantajul elevilor, să foloseasca telefonul cu cap, pe aplicații utile care să îi poată ajuta.”, a declarat Tatiana.

 

Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova știu când au ore în care pot folosi telefonul mobil, sau ore care se desfășoară interactiv, afară, pentru că sunt anunțați înainte. Mai mult decât atât, elevii știu că nu trebuie să folosească telefonul în alte scopuri decât pentru acele aplicații care îi ajută să înteleagă mai bine lecția predată.

„Elevii așteaptă cu nerăbadare ora de engleză, pentru că știu că le dau voie să folosească telefonul mobil. Știu că au acest drept. Dar fără să încalce regulile. NU au voie să intre pe site-uri de socializare și toți respectă aceste reguli pentru ca data viitoare să mai poată folosi telefoanele. Și orele pe care le ținem în curtea școlii îi atrag foarte mult, pentru că e mai relaxant în aer liber și sunt plictisiți deja de statul ore în șir în bănci.”, a mai spus profesoara de engleză.

Tatiana Hârnu este de doi ani în Asociatia „Aspire Academy” și de tot atât timp încearcă să implmenteze această modalitate de predare inteligentă, alături de conducerea unității de învământ, care se ocupă de organizare.

„Proiectul prinde foarte bine în rândul elevilor. Vin la școală cu zâmbetul pe buze. Eu îi susțin cât pot. Mai mult decâat atât, elevii se duc și folosesc și acasă pentru părinții lor, aplicațiile pe care le utilizează la ore.”, declară Alexandrina Nastase, director Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”.

Proiectul „Caravana Aspire for teachers” aparține Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova, Colegiului Național „Elena Cuza” sub egida Asociației „Aspire Academy”. Asociația a fost înființată în rumă cu șapte ani în România. În urmă cu doi ani a luat ființă „Aspire fot teachers” care iși propune prin diferite proiecte să formeze profesori determinați și bine pregătiți pentru ficare elev.

https://www.ziaruldecraiova.ro/caravana-aspire-teachers-pentru-prima-data-oltenia-la-craiova-proiectul-organizat-de-scoala-gimnaziala-mihai-viteazul-isi-propune-sa-introduca-metode-moderne-de-predare-prin-aplicatii-mobile-care-sa-ii-atraga-pe-elevi