„PATRULA DE RECICLARE” ACTIVĂ ȘI LA ȘCOALA „MIHAI VITEAZUL” DIN CRAIOVA
„PATRULA DE RECICLARE” ACTIVĂ ȘI LA ȘCOALA „MIHAI VITEAZUL” DIN CRAIOVA
Școala „Mihai Viteazul” din Craiova s-a implicat într-un nou proiect de reciclare selectivă. Este vorba despre deşeuri de echipamente electrice şi electronice, craiovenii care dețin astfel de bunuri fiind așteptați la sediul instituției pentru a le preda.
În cazul articolelor de mari dimensiuni, acestea vor fi preluate de acasă. „Patrula de reciclare” va deveni activă la școala din Craiova începând de luni, 16 aprilie. „De data aceasta reciclăm DEEE ( deşeuri de echipamente electrice şi electronice). Sprijiniți demersul nostru şi aduceți la şcoală orice aparat care funcționează cu electricitate, vechi sau defect: baterii, becuri, neoane, jucării, telefoane mobile, aparate foto, radiouri, televizoare, computere. Electrocasnicele mari (frigidere, maşini de spălat) vor fi preluate de acasă. Începând din data de 16 aprilie, vă aşteptăm la şcoală cu deşeuri DEEE!”, este mesajul reprezentanților unității de învățământ.
Despre proiect
Proiectul este unul derulat la nivel național, echipa fiind formată din peste 100.000 de preșcolari, elevi și liceeni și 3500 de dascăli. „Am contribuit la colectare a peste 2.500.000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) în România.
Suntem o echipă națională de profesori, copii și tineri voluntari. Promovăm colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) ca gest responsabil față de mediul înconjurător și față de comunitate. În școlile, satele, comunele și orașele noastre, organizăm activități creative și de informare prin care mobilizăm oamenii să colecteze responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice pentru a reduce poluarea și pentru a respecta obiectivele cantitative de colectare impuse de normele europene. Suntem mândri că, în cei 7 ani de la lansarea programului, am informat peste 4.500.000 de români și am contribuit la colectarea responsabilă a 2.500.000 kilograme de DEEE. Noi învățăm despre potențialul de poluare al DEEE, am înțeles că reducerea acestui risc depinde de fiecare dintre noi și suntem ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunitățile noastre”, transmit reorezentanții echipei „Patrula de reciclare”.